Res och upplev Finland

Trots att Finland bara ligger ett stenkast bort, är destinationen ett utmärkt resemål för alla tillfällen! Det är räven väldigt tacksamt att ta sig hit med någon av alla färjor som avgår flera gånger i veckan från till exempel Stockholm.

Huvudstaden Helsingfors är en stad med hög puls, fylld av butiker, restauranger och museer. För den som vill se staden ovanifrån kan man åka upp i pariserhjulet ShyWheel som ligger på Skatudden. 40 meter upp i luften får du en oförglömlig utsikt över såväl staden som havet. För chokladälskaren är en tur i Fazers Besökscenter redan drömmen, där du får se hur deras produkter tillverkas och dessutom provsmaka flera av dessa. Många rekommenderar även att man beger sig till fästningen Sveaborg, som byggdes på 1700-talet då Finland var en del av Sverige.

För familjen är Muminvärlden ett resmål som många gör någon gång. Upplev temaparken med allt ifrån de omtyckta sagorna av Tove Jansson om Mumin och alla hans vänner: Snorkfröken, Snusmumriken, Sniff och Lilla My. Parken ligger i Nådendal, en mindre stad strax utanför Åbo dit man enkelt kan resa med båt ifrån Sverige.

Vill man ta sig en bit in i landet kan Tammerfors vara en bra destination. Staden har trots de 200 000 invånarna lyckats behålla känslan av en småstad, tack vare sina idylliska byggnader. Staden ligger placerad mellan två större sjöar och Tammerfors ström slingrar sig genom staden omgiven av stora industribyggnader med patina. Stadens nyare stadsdel Hiedanranta har bara ett par år på nacken och spås bli ett nytt centrum för såväl bostäder som idrott och kultur. Här har man bland annat byggt en mycket stor innomhus-skatepark som lockar åkare ifrån hela landet.